Nieuwsbrief Maart 2019

Weet jij waar je naar verlangt? Wat echt belangrijk is voor jou? Waar wil jij je energie aan besteden?

Dit artikel gaat over jezelf anders voordoen dan dat je echt bent. Daar ben je je niet altijd bewust van… dat is iets wat er in de loop van de jaren insluipt… het past zo mooi bij mijn werk als kindertolk.. Onze kinderen willen dat we ‘echt’ zijn, dat we ‘puur’ zijn.. maar wanneer zijn we dat dan? Wie zijn we eigenlijk echt? Wanneer je jezelf dat gaat afvragen ben je begonnen aan een stuk zelfonderzoek, is er ergens je nieuwsgierigheid gewekt… ben ik echt wel zoals ik me gedraag, voordoe?
En daar begint het heel mooi proces van groei, van ontwaken, van bewustzijnsverruiming… Wie ben ik nou echt? Waar verlang ik nu naar? Wat is voor mij belangrijk?

Allemaal vragen die dan door je hoofd spelen…
Je kunt ze niet allemaal tegelijk beantwoorden. Iedereen zegt altijd… luister naar je hart, die heeft het antwoord. Maar hoe doe je dat dan? Door heel stil te worden in jezelf, door dichtbij je zelf te blijven. Maar hoe moeilijk is dat? We worden geleefd in deze drukke maatschappij, hoe blijf je dan dicht bij jezelf? In je eigen energie…. Voordat je het weet neem je weer van alles van iedereen over…

Dat is een traject van training, van af en toe hulp vragen en dan weer verder gaan op je pad. Van leren van jezelf, af en toe even een stap terugdoen, wat gebeurde hier nou? Waarom deed ik nou wat ik deed?
Omdat het een aangeleerd patroon is en we zo gewend zijn te doen wat we altijd doen. Als je je bewust wordt van je aangeleerde patronen, dan kun je ze langzamerhand veranderen… Door steeds weer terug te gaan naar jezelf. Wilde ik dit eigenlijk wel zo doen of deed ik dit voor iemand anders?

Mijn valkuil is de DOENER in mij, deze neemt het af en toe nog over. De DOENER die alles goed wil doen voor een ander, die meedenkt en met name meevoelt. Waardoor ik snel in de gaten heb wat een ander nodig heeft. En dat is een talent, een kracht van hooggevoelig zijn. Dan kan ik ook snel een oplossing aandragen. In bepaalde gevallen, processen is dat wat er nodig is. Maar soms is het ook goed om iemand anders zelf te laten voelen wat hij /zij nodig heeft. Want alle antwoorden zitten namelijk in jezelf. Dan mag ik iemand zijn proces gunnen, zijn eigen tijd om uit te vinden wat goed is voor hem of haar.
Mijn DOENER mag op dat moment even een stap terug doen, ik hoef namelijk niet altijd iets te DOEN, ik mag dan gewoon ZIJN, in harmonie met mezelf. Dan sta ik in mijn kracht!
En dat werkt ook door in ons gezin, in mijn sociale verbindingen, in mijn werk, eigenlijk in alles.

Ik vind het mooi, ik houd van dit soort inzichten, trajecten, spiegels. Ik word daardoor steeds meer wie ik echt ben. Ik kan daardoor patronen, overtuigingen, rollen loslaten die ik mezelf ooit ergens heb opgelegd, die ik overgenomen heb… Die dus helemaal niet van mij zijn!

Ik heb een sterk verlangen in mij om steeds dichterbij mezelf te komen Dus ik blijf mezelf ontwikkelen, mezelf spiegels voorhouden. Ik laat me coachen door mensen die DAT belichamen waar ik in mezelf naar op zoek ben… Zo kom ik dichterbij mijn essentie en dat is wat ik wil leven, wat ik wil voelen. Dat is mijn puurste verlangen, mijn diepste wens.

Kinderen helpen ons steeds dichterbij onszelf te komen, door te leven vanuit puurheid, vanuit authenticiteit. En dat gunnen ze ons ook!
Het blijft zo boeiend, interessant maar ook zo verrassend welke boodschap een kind heeft met het gedrag dat het laat zien. Ik vind dat zó mooi en waardevol, zij zijn onze leermeesters. Als we naar ze durven kijken, luisteren, gaat er voor ons een wereld open. Dan gebeuren er echt wonderen, in en met ons zelf!

Ik wens je een heel fijn weekend!

Liefs Christel