Maart 2020

 

Lieve mensen,

En dan is het maart 2020 en staat de wereld stil……… Wij worden stilgezet…
De natuur daarentegen blijft doorgaan, de vlinders fladderen buiten, de zon schijnt, ik heb de eerste hommel al gezien en de vogels fluiten harder als nooit tevoren.
Wat een bizarre tijd. Voor andere mensen staat de wereld niet stil en is het keihard werken, een hartverwarmend dank je wel voor alle mensen die zich zo inzetten voor anderen ♥.

Om jullie een hart onder de riem te steken, heb ik vandaag bedacht dat ik voor jullie een kaartlegging ga doen. Voor mezelf gebruik ik ook vaak diverse kaartendecks, het helpt me altijd verder.  Ik heb een kaartendeck, dat heet GAIA orakel. Als ik zoek op GAIA krijg ik een prachtige betekenis:

Gaia is leven, Ze is alles, de ziel van de aarde, ze is een godin die naar alle waarschijnlijkheid de planeet bewoont en al haar kinderen leven en en voeding biedt. In de oude beschavingen werd ze vereerd als moeder, voedster en schenker van het leven. 

Wauw, deze komt bij mij wel binnen.
Als ik vraag aan het universum welke kaart er op dit moment van belang is dan vallen er twee kaarten uit:
– Juwelen van Tranen
– Reflectie

Het zijn 2 prachtige kaarten die precies op elkaar aansluiten. Reflectie staat voor Illusie, zelfonderzoek en verandering. Tranen van juwelen staat voor Waardering, Verbondenheid.
Reflectie geeft aan dat je in deze tijd van angst en chaos naar binnen mag keren, dat je op onderzoek mag gaan in jezelf. We zijn altijd bezig met anderen, met wat we allemaal ‘moeten’. Nu we meer tijd hebben worden we voor de uitdaging gezet om te voelen wat wij van deze periode kunnen leren, wat wij belangrijk vinden als we straks weer alles kunnen doen. Zelfreflectie, onderzoek naar wie en wat jij bent. Zonder afleiding.
Juwelen van Tranen: Je komt weer in verbinding met je diepste gevoelen en je ware aard, die de laatste tijd meer of minder onderdrukt zijn.. Het is een diepe emotionele tijd, we mogen onze tranen laten vloeien die nog vastzitten in ons systeem, zodat we opschonen. Tranen van verdriet zullen plaatsmaken voor tranen van vreugde. Je waardering voor het leven, voor liefde en vriendschap zal versterkt worden en je zult danken voor de vele zegeningen in je leven. Dan is er overal om je heen liefde. Want liefde is het enige wat er toe doet ♥.

Lieve mensen, ik hoop dat ik jullie hiermee heb ondersteund en wens jullie alle goeds. Maak van deze tijd een tijd van bezinning. Dit zal zeker niet altijd lukken, we zijn allemaal ook maar gewoon mens, wees dan niet boos maar juist lief voor jezelf. Alles mag er zijn, alle emoties en gevoelens. Door het er te laten zijn, door ze maar gewoon te accepteren, kan het sneller weer oplossen. Het is zeker niet altijd gemakkelijk, wees lief voor jezelf en je naasten. En uiteraard mag je me altijd mailen als je een vraag hebt, het even niet meer weet….. samen staan we altijd sterker!

Liefs Christel ♥